Logo Pic
Apuleius 2024. március 19.

Capello: "A Juventusnak legalább négy igazolásra van szüksége"

capello_fabio_2.jpgA Juventus továbbra sem talál vissza a győzelmek útjára, s a csapat korábbi mestere, Fabio Capello elemezte a zebramezesek kiábrándító helyzetét, miközben egyre több kritika illeti Massimiliano Allegri munkásságát.

"Először is hadd mondjam el, hogy Allegri csodákat tett egészen a Derby d’Italiáig, a Juventust az Inter közelében tartva. A két csapatot össze sem lehet hasonlítani minőség tekintetében, s még a most a második helyen álló Milan is versenyképesebb a Bianconerinél." - mondta Capello a La Gazzetta dello Sport riporterének nyilatkozva.

Allegri vasárnap szóváltásba keveredett az újságírókkal, amikor arról faggatták, hogy miért ragaszkodik a 3-5-2-es felálláshoz, ahelyett, hogy háromtagú támadósorral lépne pályára csapatával. 

"Nem a támadó hármas a probléma. Allegrinek nincsen Viniciusa vagy Mbappéja, hogy három csatárt küldjön ki. Kétség sem fér hozzá, hogy Chiesa veszélyes, amikor a szélen játszik, de amikor középen szerepel, könnyebb emberfogás alatt tartani. Milyen játékosok állnak Allegri rendelkezésére a támadó hármashoz Chiesa és Vlahović mellett? Yıldız egy tehetség, de még csak most kezdett. Kean sérülésből tér vissza. Talán Cambiaso az egyetlen, aki képes lenne a jobb oldalon játszani, de amennyiben Allegri ragaszkodik a 3-5-2-es felálláshoz, azért van, mert úgy gondolja, hogy ez nagyobb egyensúlyt jelent. Egyetlen edző sem szeret ártani saját magának."

A Juventus előtt álló Inter és AC Milan csapatai több gólhelyzetet dolgoznak ki, s nagyobb hatékonysággal váltják ezeket gólra.

"Tudják, hogy miért? Az Internek nagyobb minősége van a középpálya belsejében, míg a Milan a 90 perc alatt bármire képes a bal oldalon Theo és Leão révén. A Juventusnál Rabiot jelenti a különbséget, nem véletlen, hogy a Juventus szenvedései akkor kezdődtek, amikor a francia nem volt teljesen egészséges. "

A  klubnak mindenképpen meg kell erősíteni keretét a nyár folyamán, de vajon hány igazolásra lesz szükség?

"Legalább négyre, de azoknak első osztályúnak kell lenniük. A klubnak és az edzőnek meg kell egyezniük róluk. Az edzőt meg kell hallgatni, amikor az igazolásokról van szó."

Allegri mentora, Giovanni Galeone a napokban arról beszélt, hogy védencének külföldön, a Premier League-ben kellene kipróbálnia magát.

"Külföldre menni mindig gazdagít kulturálisan és technikai tekintetben is. Max okos, s meg vagyok győződve róla, hogy a képességének köszönhetően, amellyel a játékot olvassa, jó teljesítményt nyújtana Angliában."

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Di Marzio: Allegri távozása biztos, csak a részletek kérdésesek
venember83 • 6 nap
A Cagliari elleni mérkőzés
Apuleius • 8 nap
A Kádár-kocka
Kerek Bálint • 10 nap
Szele Tamás: Néhány keresetlen szó Bayer Zsoltról
Szele Tamás • 4 nap
Cikkek a címlapról
Gyalogtalan
Mégis azok voltak a legmenőbbek a Rádiózenekar Kobajasi-koncertjén, akik a Galántai táncok után a Zeneakadémia középerkélyén elővettek egy molinót, amire az volt ráírva: BRAVO. Kétségkívül ehhez kellett valami előre elhatározottság is, tudták előre, hogy nekik nagyon fog tetszeni az előadás, de…
Légikisasszonyból űrhajósnő
12 napot töltött nemrég a Nemzetközi űrállomáson az első belorusz űrhajósnő, Marina Vaszileuszkaja.
>